Geef jouw afgeschreven machines een 2e leven via een online veiling

De economische conjunctuur krijgt momenteel zware klappen door de coronacrisis. Vele zaakvoerders houden de financiële gezondheid van hun onderneming zeer goed in het oog. Ze gaan op zoek naar mogelijkheden om extra financiële buffers op te bouwen, om op die manier hun bedrijfsvoering veilig te stellen. Sommige klanten duwen op de pauzeknop, waardoor projecten uitgesteld of geannuleerd worden. Machines staan tijdelijk stil door overcapaciteit. Meer dan ooit zijn restvoorraden een blok aan het been.

Stilstaande machines: zonde van jouw investering!

Stilstaande machines zijn zonde van het geïnvesteerde vermogen. Stel je na een inventaris vast dat sommige machines en materieel grotendeels afgeschreven zijn en geen waarde meer opleveren voor jouw bedrijf? Wees dan niet bang om deze bedrijfsmiddelen af te stoten en een tweede leven te geven.

 Draag jouw steentje bij aan de circulaire economie

Als je afgeschreven materieel een tweede leven geeft, dan levert dit niet enkel extra cash op, maar draag je als ondernemer ook jouw steentje bij aan de circulaire economie. Je zet jouw bedrijf dus op de kaart op het vlak van milieubewust en duurzaam ondernemen. Externe stakeholders (zoals klanten, leveranciers en banken) hechten steeds meer belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hier heb je dus zeker een streepje voor ten opzichte van jouw directe concurrenten.

 Sla twee vliegen in een klap via een online veiling

Met de opbrengst van een veiling krijg je nieuw kapitaal in handen om te investeren in nieuwe, modernere en efficiëntere machines. Je slaat dus twee vliegen in een klap! En wees gerust: er is wereldwijd veel vraag naar gebruikte machines en materieel. Online veilinghuizen merken dat alles waarde heeft. Voor alles is er ergens in de wereld een koper die bereid is er goed voor te betalen, van een graafmachine tot kruiwagen. Denk dus niet: ‘Ik hou mijn voorraad aan boord, want het zal toch niet veel opbrengen’…

Online veilingen: een snel en betrouwbaar verkoopskanaal

Online veilingen zijn een ideaal verkoopskanaal om snel en betrouwbaar afgeschreven bedrijfsmaterieel te verkopen. Online veilinghuizen zoals VAVATO hebben een groot netwerk van inkopers en verkopers. Hierdoor bereiken we samen het juiste doelpubliek. Wij bieden jou ook de expertise om jouw te verkopen goederen correct te taxeren, zodat je een marktconforme prijs ontvangt. De tijd is trouwens al lang voorbij dat (online) veilingen enkel ingezet worden bij faillissementen of gedwongen stopzettingen van bedrijven. Dit verkoopskanaal wordt steeds populairder bij fusies, overnames, verhuizingen of de wens van zaakvoerders om flexibeler met productiemiddelen om te gaan.

Heb je vragen of wil je iets verkopen via een online veiling van Vavato?

Zin om een eerste bod te plaatsen? Ontdek alle lopende veilingen op Vavato.

Wil je zelf goederen, machines, overstock, etc. verkopen via een online veiling?

Wil je Vavato beter leren kennen? Lees meer over ons.