Select Page

Een grote schoonmaak in jouw magazijn,

hoe pak je dit goed aan?

Een opgeruimd magazijn – zonder overtollige voorraad en machines – gaat hand in hand met meer veiligheid, productiviteit en rentabiliteit.

Een te grote (reserve)voorraad zorgt er immers voor dat je ‘kapitaal’ in jouw magazijn opslaat, de opslagkosten de pan uitswingen en de cashflow van jouw bedrijf onder druk komt te staan.

Maar een magazijn opruimen kost ook tijd en geld. Je moet immers collega’s inzetten om een inventaris te maken, en die kostbare tijd kan niet besteed worden aan ander werk. Ook het te koop zetten van goederen vraagt de nodige tijd en expertise.

Het belang van een goed inventarisbeheer

In elk geval is een goed inventarisbeheer cruciaal om eventuele knelpunten in jouw voorraden duidelijk in kaart te brengen. Op die manier zorg je voor:

         • zo laag mogelijke voorraadkosten
         • een besparing op ruimte- en huurkosten
         • kapitaal dat maximaal rendeert (en dus extra liquiditeit oplevert)
         • een tijdige levering van goederen
         • tevreden klanten en leveranciers

  In heel wat bedrijven zijn management en werknemers vaak niet op de hoogte van de exacte voorraadniveaus. Is een eigen magazijn trouwens altijd de voordeligste optie? De kosten voor personeel, onderhoud en verzekeringen van de voorraad nemen een stevige hap uit jouw jaarbudget.

  Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor het uitbesteden van voorraadbeheer, zodat ze zelf opnieuw kunnen focussen op hun kernactiviteiten.

  Denk ‘out of the box’ en ontdek de voordelen van een online veiling

  Teveel zaakvoerders focussen op hun eigen, bestaande verkoopskanalen. Het loont echter de moeite om de samenwerking met andere partijen op te zoeken. Dergelijke samenwerking levert financieel vaak meer op.

  Heb je er al aan gedacht om jouw voorraad via een online veiling te verkopen? Bij dit verkoopskanaal kun je dankzij digitale technologie de doorlooptijd van een verkoop aanzienlijk inkorten. Kopers kunnen een volledige log van hun biedingen bewaren. Als verkoper profiteer je dan weer van een groter marktbereik en van gerichte acties naar de juiste doelgroep.

  Bij VAVATO beschikken we over de nodige expertise om:

           • jouw overtollige goederen en machines correct te taxeren
           • de te verkopen goederen in de markt te zetten
           • hiervoor het juiste doelpubliek te vinden

  Met andere woorden: dankzij onze ruime ervaring in het taxeren en online verkopen van goederen blijf je bespaard van de nodige kopzorgen en kun je – samen met jouw medewerkers – blijven focussen op jullie kernactiviteiten.

  Heb je vragen of wil je iets verkopen via een online veiling van Vavato?

  Zin om een eerste bod te plaatsen? Ontdek alle lopende veilingen op Vavato.

  Wil je zelf goederen, machines, overstock, etc. verkopen via een online veiling?

  Wil je Vavato beter leren kennen? Lees meer over ons.